fbpx

Hogyan válasszátok ki a számotokra legjobb esküvői fotóst?

A lánykérést követően az események felgyorsulnak és a jegyespár gőzerővel belekezd a szervezésbe. Abban biztos vagyok, hogy a legtöbb nőnek, már az eljegyzés előtt meg van az elképzelése a nagy napról, sőt lehet már korábban, mint hogy megismerte az igazit. Tehát csak egy kis finomhangolásra van szükség ahhoz, hogy mindkettőtök kívánságai érvényesüljenek. Ez nagyon fontos, hiszen annak ellenére, hogy az előkészületek a nők részéről vesznek ki több energiát, figyeljetek arra, hogy minden döntést végül közösen hozzatok meg.

Manapság nagyon sok szolgáltató áll a párok rendelkezésére, ami pozitív és egyben megnehezíti a döntést, hiszen könnyű elveszni a kínálatban. Miután megtaláltátok a tökéletes dátumot és helyszínt, már könnyebb dolgotok lesz, és a további szakemberek felkutatását már konkrétumokkal folytathatjátok. Ajánlott a szervezést egy évvel a nagy nap előtt elkezdeni, mert így nagyobb esély van arra, hogy nincs még lefoglalva az adott szolgáltató. 

Mi alapján kereshettek esküvői fotóst?

Szerencsés helyzetben vagytok, ha ajánlás alapján indultok el, fontosak az ismerősök tapasztalatai és tanácsai. Ha erre nincs lehetőségetek, akkor gondoljátok át, hogy számotokra mi a legfontosabb. Biztos rengeteg fotós weboldalát átböngészitek és itt már szűkíthetitek a kört. Az igényes honlap már sokat elárul az adott szakemberről, de természetesen a legfontosabb, hogy milyen fényképeket készít. A referenciafotók alapján láthatjátok milyen a stílusa, mennyire kreatív esküvői fotós. Ha például fontos számotokra a természetesség, ne válasszatok olyat, aki túlzott retusálást alkalmaz. A korrekció fontos, de a kevesebb néha több. Én is ennek a híve vagyok. A színeket kiemelem, a nagyobb bőrhibákat, zavaró elemeket eltüntetem. A lényeg a harmonikus összkép. 

Egy esküvő nem kevés anyagi ráfordítással jár. Készítsetek egy büdzsét, és tervezzétek meg mire mennyi pénzt szántok. Kérjetek be több árajánlatot is. Én szeretem feltüntetni, hogy milyen csomagárakkal dolgozom, így megspórolom nektek ezt a plusz kört. Természetesen egyedi igényekhez igazodva, közösen is megtalálhatjuk a számotokra megfelelőt. 

A felkészültség és a szakmai tapasztalat elengedhetetlen, hiszen egy olyan alkalomról van szó, ami egyszeri és megismételhetetlen. Én több éve foglalkozom esküvők megörökítésével, tudom, hogy minden pillanat számít és semmiről nem szabad lemaradni. Mindezt úgy, hogy nem vagyok tolakodó, igyekszem ’’észrevétlen’’ maradni és a többi szolgáltatóval is összhangban lenni. Mivel hibának helye nincs, fontos a technikai felkészültség is, ezért két professzionális gép vázzal készülök az esküvőkre, hogy egy véletlen meghibásodás se vessen véget a munkámnak.

Miután sikerült több profi fotóst is találni, aki minden szempontotoknak megfelel, érdemes személyes találkozót szervezni és itt tudtok végleges döntést hozni, hiszen az első benyomás és a közös szimpátia nagyon fontos, megkönnyíti a közös munkát, ami a végeredményen is látható lesz. Első lépésként jó alkalom erre a jegyes fotózás, így már később rutinosan állhattok kamera elé. A násznépnek az esküvő napján dekoráció formájában tudjátok bemutatni a jegyes fotózáson készült képeket. Legyetek kreatívak a felhasználás terén, lehet kivetítve a fogadó térben, vagy nyomtatott vendégkönyv formában de akár köszönő ajándékként is használhatjátok őket. Ezeknek az apróságoknak a násznép mindig nagyon örül és a hangulatot is feldobja.

Kívánom, hogy megtaláljátok a számotokra legideálisabb szolgáltatókat! wink

Küldj Üzenetet!





A "Küldés" gomb megnyomásával kijelentem, hogy az Adatkezelési szabályzat
tartalmát megismertem és tudomásul vettem.
* A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező!


Közösségi média

Elérhetőség

Gyakran ismételt kérdések 

Hol vállalsz esküvői fotózást?

Az ország egész területén vállalok fotózást.

Budapesten a kiszállási díj ingyenes. Vidéki helyszínekre egységesen 100 ft/km.

*Szigetszentmiklósi kiindulási ponttal csak az odaútra számolva.

Mennyi idő amíg elkészülnek a fotók?

A fotózást követően 3-4 héten belül megküldöm számotokra az elkészült fotókat egy jelszóval titkosított webgalériába feltöltve. A fotókat egy külön erre a célra létrehozott linken keresztül érhetitek el. Akár a vendégekkel is könnyedén megoszthatjátok az elkészült képeket, csak a belépéshez szükséges adatokat kell továbbítani nekik. A galériát az esküvő időpontjától számítva 1 éven keresztül tudjátok elérni.

Személyesen is tudunk találkozni veled?

Természetesen, sőt a pároknak mindig javasolni szoktam, mert a kölcsönös szimpátia kulcsa a sikeres közös munkának. 

Külön napon szeretnénk a kreatív fotózást, van rá lehetőségünk?

Igen, van lehetőségetek külön napra kérni. Az esküvő napján legalább 1,5-2 órát szoktam javasolni, de a sűrű időbeosztás miatt nehéz jól megválasztani, hogy mikor is kerüljön rá sor. Sajnos az időjárás kiszímthatatlan, így a rossz idő esetén is megoldható a kreatív képek más napon történő elkészítése.